Beko Loder Operatörlük Belgesi ve Operatörlük Eğitimi

FEZA EĞİTİM KURUMLARI
FEZA BEKO LODER KEPÇE OPERATÖRLÜK KURSU
Kazıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) İş Makinesi Operatörü Kimdir?
Beko Loder Operatörü; Kazıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) Tipi İş Makinesinin yaptığı iş ve özelliğe uygun emniyetli ve verimli bir şekilde kullanan, Kazıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) Tipi İş Makinesinin çalışma öncesi ve çalışma sonrası kontrol, bakım ve ayarlarını yapabilen Operatörlük Belgesine sahip nitelikli kişidir.

Kazıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) İş Makinesi Kullanımı Operatörlük Belgesinin yasal dayanağı nedir?

Kazıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) Tipi İş Makinesi Kurs Programı 17/06/2009 tarih ve 73 sayılı karar ile çerçeve programı kabul edilmiştir.

  • Yeni çıkan İş Sağlığı ve Kanun kapsamında BekoLoder Kullanıcıları Kazıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) Tipi İş Makinesi Operatörlük Belgesi almak zorundadır.
  • İş Güvenliği Uzmanları’da firmalarda Risk değerlendirme yaparken Beko Loder kullanıcılarının Operatörlük Belgesi almak zorunda olduğunu söylemektedir.
  • Çalışma Bakanlığından gelen İş Müfettişleri’de Beko Loder kullanıcılarına Operatörlük Belgesi sormaktadır.
  • Kiralık bir Beko Loder’iniz varsa kiralamak istediğiniz firma, şantiye size Beko Loder Operatörlük Belgesi sormaktadır.
  • Karayolunda hareket eden Beko Loder kullanıcıları da Karayolu Trafik Mevzuatı gereği Beko Loder Operatörlük belgesi almak zorundalar.

Beko Loder Operatörü; Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı Operatör Belgesine sahip olmalıdır. Herhangi bir kaza anında bütün sorumluluklar operatöre aittir. Operatör Belgesine sahip olmayan kişi yasal olarak iş makinesini kullanamaz. Bu tür elemanları çalıştıran işverenler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümlerine göre suçlu sayılırlar.

Karayolları Trafik Kanunu Madde 36’da; Motorlu araçların, Sürücü Belgesi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır.

Beko Loder Operatörlük Belgesini, G Sınıfı Sürücü Belgesine çevirmeli miyim?

G sınıfı Sürücü Belgesi Karayolları Trafik Kanununa göre Karayolunda hareket edecek araçları kullanmak için gerekli olan bir belgedir. Kullandığınız Beko Loder ile Karayoluna çıkacaksanız Ehliyetinize “G” sınıfı sürücü belgesi olarak işletmeniz gerekmektedir.

  • Beko Loder Operatörü; Beko Loder’i sadece şantiye alanları ve firma içlerinde kullanacağı zaman Operatörlük Belgesinin (sertifikanın) alınması ve özlük dosyasında saklanması yeterli olacaktır.
  • Bunun yanında bazı firmalar Beko Loder Operatörünün Beko Loderi şantiye alanları ve firma içlerinde kullanacak olasalar bile, Kazıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) İş Makinesi Operatörlük Belgesinin ehliyete işlenmesini istemektedir.
  • Çalışma Bakanlığından gelen İş Müfettişleri de Beko Loder kullanıcılarına Operatörlük Belgesi sormaktadır.
  • Ehliyetiniz Varsa; Operatörlük Belgesini, Sürücü Belgesine “G” sınıfı olarak işletebilirsiniz.
  • Ehliyetiniz Yoksa; Operatörlük belgesi aldıktan sonra Trafik ve İlkyardım sınavına girmek şartıyla “G” sınıfı sürücü belgesi alabilirsiniz.
  • Karayolunda ise Beko Loder kullanıcılara Trafik Memurları G sınıfı sürücü belgesini sormaktadır.
BEKO LODER KAZICI YÜKLEYİCİ BELGESİ NASIL ALINIR

Kazıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) Tipi İş Makinesi Operatörlük Belgesi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 5580 sayılı Özel MÖğretim Kurumları Kanunu kapsamında bulunan ve azıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) Tipi İş Makinesi programını uygulamak üzere gerekli donanım, teçhizat bulunan ve gerekli uzman öğreticileri görevlendirmiş olan Feza Eğitim Kurumları İş Makinaları ve Operatörlük Kursundan alınır.

BEKO LODER KAZICI BELGESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
  • Feza Operatörlük Kurslarına Başvuru Yapmak İçin Gerekli Şartlar ve Hazırlanması Gereken Evraklar;

    • Nüfus Cüzdan Fotokopisi; Yaş şartı: 18 yaşını bitirmiş
    • 5 adet Fotoğraf
    • Öğrenim Belgesi; Öğrenim şartı: En az ilköğretim okulu mezunu (1997 yılından önce mezun olanların ilkokul mezunu) olmak,
    • Sağlık Raporu; Sağlık Şartları: Operatörlük yapmasında engel olmadığına dair sağlık raporu “G sınıfı sürücü olur” veya”İş Makinesi Kullanabilir” ibaresi yazacak,
    • Cumhuriyet Savcılığı Belgesi: Adli sicil kaydının bulunmadığına dair; Adli Sicil Belgesi.
ÖN BAŞVURU