Biçerdöver Operatörlük Belgesi ve Operatörlük Eğitimi

FEZA EĞİTİM KURUMLARI

BİÇERDÖVER OPERATÖRLÜK KURSU
Biçerdöver Nedir? 
Ekinleri hasat etme amacıyla üretilen ve büyük tarlalardaki ekinleri kısa sürede biçerek, ekinin tanesiyle sapını birbirinden kolayca ayırabilen makinalara biçerdöver denir.

Biçerdöver ehliyetini kimler almalıdır?

Biçerdöver grubuna giren bütün araçların operatörleri iş güvenliği yasası gereğince biçerdöver ehliyeti almak durumundadır.

Biçerdöver ehliyeti alacak adaylar, kursta yapılacak olan teorik ve uygulamalı eğitimden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yetkilendirdiği müfettişler nezaretinde kurs binasında sırasıyla yazılı, sözlü ve uygulamalı bir sınava tabi tutulur. Bu üç sınavdan da başarılı olan adaya (70/100 puan) sınav gününü takiben yaklaşık bir hafta içinde biçerdöver  operatörlük sertifikası verilir. Aday bu sertifikayla beraber biçerdöveri iş sahasında (tarla) kullanabilir.

Fakat aday bu belge ile trafiğe çıkamaz. Biçerdöver Operatörü, trafiğe çıkmak istiyorsa bu sertifikayı ehliyetine işletmek durumundadır. Bu durumda operatör trafik tescil şube müdürlüğünden randevu alıp istenen evrakları eksiksiz verdiği takdirde, aynı gün içinde G sınıfı (biçerdöver) işlenmiş ehliyetini alabilir.

BEKO LODER KAZICI BELGESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sınavın Niteliği

Yazılı sınav 50 sorulu test sınavı şeklindedir. Bu soruların 25’i klasik motor dersi ile ilgili, 5’i hidrolik sistem, 5’i periyodik bakım ve diğer 15’i de biçerdöverlerin sınıflandırılması ile emniyet tedbirleri ve iş kazalarının önlenmesi ile ilgili olacaktır. Ardından yapılan mülakat bütün konuları kapsayacak şekilde sözlü olarak yapılmaktadır.

Uygulama sınavı da kursun iş sahasında kursun biçerdöver makinesinde yine müfettişlerin gözetiminde klasik biçerdöver hareketlerinin yaptırılarak adayın yetkinliğinin ölçülmesi şeklinde olur. Uygulama sınavından da başarılı olan kursiyere Biçerdöver Operatörlük Belgesi verilir.

BİÇERDÖVER OPERATÖRLÜK BELGESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
  • Feza Operatörlük Kurslarına Başvuru Yapmak İçin Gerekli Şartlar ve Hazırlanması Gereken Evraklar;

    • 1 Adet Fotoğraf
    • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
    • Sabıka kaydı Dilekçesi
    • Diploma Fotokopi
    • Sağlık Raporu
ÖN BAŞVURU